Kunstenaars nodigen mensen al eeuwen uit om ons land door hun ogen te bekijken, in schoonheid, verwondering en soms verwarring. De tentoonstelling ‘Ons laand’ combineert historische stukken met uitingen van moderne kunstenaars en laat je zien hoe Westerwolde voor hen al eeuwenlang een inspiratiebron is.

Oudere werken tonen ons een wereld die we soms nauwelijks nog herkennen, met landarbeiders in het veld, zandweggetjes, paard en wagen. Nieuwere werken spelen met de structuren en de kleuren van het land of met verschijnselen zoals de wind, die over het weidse land raast.
In de expositie tref je divers werk uit de eigen collectie van het MOW en werken in bruikleen van elders. Je ontdekt wat bakens zijn in het Westerwoldse landschap en ziet onder andere een grootse en verrassende compositie van hedendaags werk, waaraan meer dan 150 kunstenaars bijdragen.

Op verschillende manieren kun je ook zelf je sporen achterlaten in ‘Ons laand.’ Jonge bezoekers kunnen op avontuur in een speciale pop up plinttentoonstelling, samengesteld door de kinderbestuurders van het museum.

Paul&Albert, installatie Wind (foto: Roelof Bos)