De Compagnie presenteert objecten en installaties van Olga Pullens en foto’s van Gee Hurkmans, die een artistieke verkenning van ruimte en eenvoud laten zien.

OLGA PULLENS
“Tussentijd” is de verbeelding van een moment tussen momenten.
In onze hedendaagse maatschappij worden we geconfronteerd met een voortdurende stroom van activiteiten, prikkels en afleidingen. In dit snel bewegende leven is het gemakkelijk om onze behoefte aan reflectie over het hoofd te zien. Het is juist de ruimte van stilte en rust die uitnodigt tot reflectie. Elk werk in Tussentijd kan worden gezien als een eiland van kalmte, een bewuste keuze om een stap terug te doen, je bewust te zijn of worden van het huidige moment. Het werk zal je zachtjes roepen, je uitnodigen om op bezoek te komen. De weg ernaar toe is een stille overgang die je vraagt te registreren wat er in je opgeroepen wordt.

GEE HURKMANS
De foto’s van Gee Hurkmans zijn een zoektocht naar stilte, een pauzetoets in onze hectische en overprikkelde samenleving, pictorial downtime. Hij voelt zich geïnspireerd door de Oosterse filosofieën van het Taoïsme en het Zen Boeddhisme, waarin leegte (het Japanse concept Ma) en de schoonheid van imperfectie, verval en vergankelijkheid (Wabi-Sabi), fundamentele esthetische beginselen zijn.