Van 15 augustus tot 9 oktober komt de rondreizende expositie van de Oude Hollandse Waterlinie naar Schoonhoven! De expositie is gratis te bekijken in de Zilverlounge in het museum.

In 1672 dreigde de Franse bezetter Holland te bezetten. De staten van Holland smeden een plan om het land te verdedigen. De strategie? Het land onder water zetten en op die manier doorgang, zowel te voet als per boot, onmogelijk maken… Tijdens de rondreizende expositie over de Oude Hollandse Waterlinie ontdek je meer over hoe dat in z’n werk ging en wat daarbij kwam kijken.

De bijzondere presentatie van de hensbekers van Schieland en Krimpenerwaard helpen het Rampjaar nog verder tot leven te komen. Op de eerste etage in het Zilvermuseum kun je deze bekers, die al gebruikt werden in de tijd van het Rampjaar, van dichtbij bewonderen. En dat voor de allereerste keer! De hensbekers zijn nog niet eerder voor publiek zichtbaar geweest!

Naast de expositie zijn er ook leuke activiteiten te volgen in het teken van de Oude Hollandse Waterlinie. Smeed bijvoorbeeld een molen in de Zilverwerkplaats.

Beeld: Carla Leijen (hensbeker) en Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven (molen)