Collectief Vier organiseert en inspireert, vormt een plezierige basis voor interessante kunstprojecten en exposities, waarbij samenwerking met andere kunstenaars niet geschuwd wordt. Collectief Vier heeft als uitvalsbasis het eigen atelier in Zeeland, rond de Westerschelde, maar heeft de VIER windstreken in het vizier. Met Tijd als VIERDE dimensie. Met ruimte voor dualiteit, oorspronkelijkheid en door ons benaderde inspirerende kunstenaars. Kortom: COLLECTIEF VIER = beweging en verbinding. En dat is een groot goed in Zeeland en ver daarbuiten. Collectief Vier exposeert in Roosendaal, een plek waar iedere Zeeuw via het spoor terechtkomt, een plek waar je moet  OVERSTAPPEN, op weg naar nieuwe dimensies……

Johan Klein, Terneuzen – Fotografie
De frivoliteit van het katholieke geloof

Leen van Duivendijk, Middelburg – Schilderen
De ‘VERO’

Margriet de Vries, Koudekerke – Tekenen en schilderen
Coletta van Lieshout 1866-1952

Jorien Brugmans, Terneuzen – Schilderen en poëzie
Mijn vader op het spoor

Collectief Vier reflecteert niet alleen op bestaande thema’s van het Tongerlohuys. Hun eigen werk is verder te zien in de speciale exporuimte en bij de entree van het museum.

1.       De levendige, waterrijke schilderijen van Leen van Duivendijk
2.       De bewerkte en geabstraheerde foto’s van Johan Klein én zijn films
3.       De dromerig zachte schilderijen en tekeningen van Margriet de Vries
4.       Het stoere en strakke kleurenpalet van Jorien Brugmans

Het Collectief laat gezamenlijk zien waar het voor staat: oorspronkelijkheid en wederzijdse inspiratie in verbondenheid.