80 jaar jong wordt Fred de la Bretonière eind dit jaar. Al meer dan vijftig jaar bevindt hij zich in de voorhoede van de Nederlandse schoenontwerpers. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Waar anders dan in het Schoenenkwartier in Waalwijk, met een overzichtstentoonstelling en een boek dat een terugblik geeft op de succesvolle carrière als schoenontwerper.

TYPISCH FRED
De tentoonstelling Typisch Fred verplaatst je in de creatieve geest en stijlvolle schoenen van Fred de la Bretonière. Het is een overzichtstentoonstelling met zijn meest iconische ontwerpen. Ontdek hoe Fred rond 1970, wat wil bijverdienen met zelf ontworpen polsbandjes en leren gespen. En verbaas je erover hoe hij vervolgens razendsnel zijn plek op de Nederlandse schoenenmarkt verovert. Al in 1976 wordt Fred uitgeroepen tot beste Nederlandse Schoenen- en Tassenontwerper. Het begin van een stormachtige carrière – in 2010 bekroond met de Italiaanse Santi Crispino en Crispiano Award – die nog lang niet voorbij is. In 2019 neemt FreSh BV de toenmalige Bretoniere Group over. De merken Fred de la Bretonière en Shabbies Amsterdam krijgen weliswaar een nieuwe eigenaar, maar de iconische schoenen en tassen blijven. Typisch Fred is daarmee zowel een oeuvre-tentoonstelling als een momentopname.

ZOEKTOCHT NAAR DE GROOTSTE FAN
Wil jij onderdeel zijn van deze overzichtstentoonstelling van Fred de la Bretonière en als special guest en grootste fan worden uitgenodigd voor de opening en boekpresentatie op 6 oktober 2024? Maak dan een foto van jezelf en jouw “Fred” en upload deze foto. Welke foto je instuurt is helemaal aan jou. Wij zijn benieuwd naar jouw creativiteit en wachten met spanning af naar de resultaten van de van Fred schoenen om de tentoonstelling een persoonlijke touch te geven.