Tentoonstellingen aanmelden

Paleis Het Loo bezoekt kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch, Vaassen

Tijdens de vernieuwing en verbouwing van museum  Paleis Het Loo biedt kasteel Cannenburch vanaf 1 april onderdak aan verschillende Oranje-souvenirs uit de collectie van het museum. De Oranje-souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau en veelal nooit eerder getoond.
Kasteel Cannenburch heeft in het verleden ook regelmatig de koninklijke bewoners van Paleis Het Loo mogen verwelkomen. In een speciale presentatie in het Bouwhuis van kasteel Cannenburch wordt een aantal bezoeken uitgelicht.

Ook al is het hoofdgebouw van Paleis Het Loo de komende drie jaar vanwege de vernieuwing en verbouwing gesloten, van 30 maart t/m 30 september is Paleis Het Loo BuitenGewoon Open: in de tuinen, stallen en op het voorterrein worden allerlei publieksevenementen georganiseerd. Vanaf het paleisdak krijgen bezoekers een uniek uitzicht op ‘oud en nieuw’. 

Beeld: Herdenkingsbord tgv zilveren huwelijksjubileum koning Willem III en koningin Sophie, 1884. Een van de eerste uitingen van de later massaproductie Oranje-souvenirs. Foto Paleis Het Loo.

Van 1 apr 20 18

t/m 31 okt 20 18