Tentoonstellingen aanmelden

Paper Work

Schlessart, Bergen

Paper Work

De vier kunstenaars die momenteel exposeren bij Schlessart hebben één ding gemeen, hun werk is op papier of met papier gemaakt. Maar het materiaal wordt door hen op totaal verschillende wijzen gebruikt. Papier, karton, behang, foto, collage, glitters, het maakt niet uit alles komt aan bod.
Kees Bierman, Stefan Kasper, Erik de Bree en Marianne Lammers wonen en werken in Haarlem.
Kees Bierman, nestor van het gezelschap maakt al zo’n twintig jaar Picardische Landschappen, gebaseerd op de restanten die in het Noordfranse Landschappen nog te vinden zijn als overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog.
Stefan Kasper zijn werk is vaak kleurig en herkenbaar, humorvol en brutaal. Hij houdt van een beetje plagen en vindt het leuk om in zijn werk af en toe de draak te steken met alledaagse objecten en truttigheid.
Erik de Bree gebruikt behang in alle soorten en maten. Hij plakt lagen over elkaar, scheurt weer stukken weg om zo nieuwe vormen te ontdekken, die hij al of niet van inkt of verf voorziet. Zo ontstaan er wonderlijke behangschilderijen die het midden houden tussen een schilderij en een tekening.
Marianne Lammersen is gefascineerd door de snelle veranderingen om haar heen. Soms is het moeilijk om daar grip op te krijgen door alle snelle technologische veranderingen of de dynamiek van groei en bloei waarin de mens een rol speelt. In haar werk probeert ze hierop te reageren zodat het voor haar een wereld wordt die ze kan blijven begrijpen. Zowel stad als het platteland spelen een rol hierbij in haar vaak driedimensionale werk.

Van 1 mei 20 21

t/m 30 mei 20 21