Paul Hugo ten Hoopen en Inne Feenstra
Twee kunstenaars, 75 jaar verschillend in leeftijd, de één met een lange carrière achter zich , de ander aan het begin daarvan.
Inne Feenstra (geb.2002) studeert fine art aan de HKU, maakt video-installaties, sculpturen en kinetische installaties.
Thema’s als ruimte, stilte en tijd en hoe beweging daar een rol in speelt, houden hem bezig. In zijn werk wil hij, door specifieke bewegingen, objecten een performatieve kwaliteit geven. Vaak is het een eenvoudig idee maar complex qua uitvoering.
Doel is dat de toeschouwer de eenvoud aanneemt zonder over de complexiteit na te denken.Hierdoor komt een onalledaagse ervaring als vanzelfsprekend over.
Paul Hugo ten Hoopen (geb. 1927) Leerde het vak op de Amsterdamse Rijksacademie van Beeldende Kunsten, waaraan hij later als hoogleraar was verbonden. Hij rondde zijn studie af aan de “Schule des Sehens”in Salzburg waar Oskar Kokoschka hem letterlijk en figuurlijk ‘de ogen opende’ voor het dierbare landschap, het bloeiend naakt, het freudiaans stilleven, een opwindend interieur of een winterse zee: onderwerpen die door Ten Hoopen met de natuur bij de hand, in fases werden opgebouwd, geabstraheerd en omgewerkt binnen die unieke rechthoek van het schilderij.