Op zondagmiddag 15 oktober opent filosoof en schrijver Maarten Doorman de tentoonstelling ‘n in De Cacaofabriek onder het motto ‘Kunst en engagement’. Drie solo-presentaties onder de overkoepelende titel ’n laten drie totaal verschillende kunstenaarspraktijken zien van Paul van Dijk (1947), HIMMELSBACH (1983) en Remy Neumann (1988). De tentoonstelling ’n is van 16 oktober t/m 26 november 2023 te zien in De Cacaofabriek Expo.

De Cacaofabriek vroeg Paul van Dijk om een presentatie van zijn werk samen te stellen in de bovenruimte van De Cacaofabriek Expo. Daarbij stelde programmeur Julienne Tullemans hem voor om twee jonge kunstenaars uit te nodigen om gelijktijdig met hem tentoon te stellen. Dat werden niemand minder dan Domenique Himmelsbach, ofwel HIMMELSBACH en Remy Neumann. HIMMELSBACH was leerling van Paul van Dijk op ArtEZ University of the Arts, waar hij in 2009 afstudeerde in Zwolle. Remy Neumann kwam op het netvlies van Van Dijk via diverse Brabantse kunstinitiatieven, zoals de residency bij Kloosterhotel ZIN in Vught eerder dit jaar en als een van de kunstenaars bij talentontwikkelingstraject jump!.

De kunst in ‘n Alle drie de kunstenaars maken niet te missen werk dat in onze monumentale ruimtes in een unieke presentatie samenkomt en te bekijken is. Het werk van Paul van Dijk, gekenmerkt door uiteenlopende stijlen, technieken, materialen en disciplines met een persoonlijke kijk op de ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst, wordt in de bovenruimte van De Cacaofabriek Expo tentoongesteld. Het werk van Remy Neumann is te zien op de vide en is herkenbaar aan de enorme felgekleurde schilderijen met cartooneske monsters. Neumann zoekt het grensvlak tussen beeldende kunst en theater op en bouwde een poppenspel. Ook dat is te zien in ‘n. HIMMELSBACH presenteert in de benedenruimte zijn ‘activistische’ kunst, en daarnaast is zijn project ‘Papieren Monument voor de Daklozen’ in de Lichtstraat van De Cacaofabriek te zien.

Beeld: Himmelsbach, opblaasmonument voor prima mensen