Tentoonstellingen aanmelden

Z33 presenteert If Need Be, de eerste Europese solotentoonstelling van Pejvak (Rouzbeh Akhbari & Felix Kalmenson). Het kunstenaarsduo toont volledig nieuw werk, bestaande uit miniaturen, sculpturen, architecturale interventies en meer.

If Need Be is een verzameling verhalen over waterschaarste. Met evenveel aandacht voor geruchten, legendes en historische feiten, verbindt Pejvak een reeks hallucinante gebeurtenissen uit het recente en verre verleden. De verhalen in de tentoonstelling gaan over kunstmatige gletsjers, dammen in de woestijn en andere menselijke pogingen om water onder controle te krijgen.

In samenwerking met auteurs, toneelschrijvers, componisten, miniatuurschilders, kalligrafen, vertalers en objecten, neemt Pejvak de rol aan van een onbetrouwbare verteller. Ze verbinden de strijd om water met de strijd om de geschiedenis. Zo willen ze de rol van verbeelding in de geschiedschrijving benadrukken. Hoeveel van het verleden is verzonnen? Welke verhalen geloven we?

Beeld: Katoenoogst. Gebaseerd op een propagandatekening met katoenoogstmachines uit Sovjet-Unie, vroege jaren 30. Naar een oorspronkelijk ontwerp van Nazarevskaya

Van 12 jun 20 21

t/m 22 aug 20 21