Philip Aguirre y Otegui schenkt een selectie grafisch werk en tekeningen aan het Prentenkabinet van het Museum Plantin-Moretus. Een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin-Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren.

Veelzijdig kunstenaar Philip Aguirre heeft de voorbije 40 jaar een rijk oeuvre opgebouwd, die gebruik maakt van diverse kunstdisciplines. Hij ziet zijn grafiek als een afgewerkt product. Tekeningen hebben voor hem dan weer een heel andere functie binnen zijn werk. De focus op tekenen vormt de start van een denkproces en loopt als een rode draad doorheen het voor hem zo belangrijke creatieproces.  Niet zelden is in dat creatieproces oud erfgoed een bron van inspiratie.

Philip Aguirre wil een selectie grafisch werk en tekeningen schenken uit zijn oeuvre. Deze schenking betekent een waardevolle aanvulling voor de verzameling moderne prenten en tekeningen van het Prentenkabinet en is een uitgelezen aanleiding voor het Museum Plantin-Moretus om in nauwe samenwerking met de kunstenaar een tentoonstelling te presenteren. Daarin zal aandacht worden besteed aan het brede pallet aan disciplines dat hij beoefent, aan de grote thema’s die doorheen zijn carrière aanwezig zijn en voor de plaats van zijn grafisch werk binnen zijn oeuvre. Philip Aguirre is een geëngageerd kunstenaar, thema’s rond de bron en water in de wereld, immigratie en vluchtelingen, het verhaal van Afrika meanderen door zijn oeuvre.

Tijdens de expo zal zijn maatschappelijke betrokkenheid de leidraad zijn voor het publiek.

Beeld: persbericht Museum Plantin-Moretus