Tentoonstellingen aanmelden

Point of View – Zie jij wat ik zie?

Historisch Museum Haarlemmermeer, Hoofddorp

“We vroegen de deelnemers van Point of View verschillende onderwerpen vast te leggen. Wat heb jij van huis uit meegekregen wat je nu nog steeds uitdraagt? Wat maakt dat je je ergens thuis voelt? Wat vertel je over het leven in Nederland aan een dierbare ver weg? En welk voorwerp is voor jou zo waardevol dat je het bij wijze van spreken onder je kussen zou kunnen verstoppen?”, vertellen initiatiefnemers Karijn Kakebeeke en Martha van der Meer.

Kakebeeke: “Veel dagelijkse dingen zijn zo vanzelfsprekend dat we er makkelijk aan voorbijgaan dat elders op de wereld er mogelijk heel anders tegen hetzelfde wordt aangekeken.” Point of View biedt een blik door de bril van de ander en wil op die manier een gevoel van verbinding brengen.

Naast de foto’s en verhalen van deelnemers worden er ook videoportretten getoond. Hierin vertellen deelnemers over de verhalen die hen het meest zijn bijgebleven. Tijdens de tentoonstelling wordt het publiek uitgenodigd ook mee te denken over de vragen die werden gesteld.

Beeld: Linksboven: foto deelnemer Alexa, rechtsboven: foto deelnemer Yonas, linksonder: foto deelnemer Wim, rechtsonder: deelnemer Adel

Van 1 mrt 20 19

t/m 30 jun 20 19