Deelnemende kunstenaars: Pedro Bakker, Laura Bruce, Iris van Dongen, Marcel van Eeden, Andrew Gilbert, Euan Gray, Marie Harnett, Helena Her, Paul McDevitt, Charlotte Schleiffert, Sandra Vasquez de la Horra, Rinus van de Velde en Witte Wartena.
Curatoren: Euan Gray en Witte Wartena

Vanaf 17 maart is er op de bovenzalen van Arti et Amicitiae de tentoonstelling Pop Life te zien. Pop Life richt zich op hedendaagse tekeningen en hoe de menselijke vorm wordt afgebeeld door middel van de taal van de populaire cultuur.

De tentoonstelling toont een diverse groep van dertien gerenommeerde Nederlandse en internationale kunstenaars, elk geselecteerd vanwege hun aanhoudende bijdrage aan het hedendaagse tekenen en een zeer individuele benadering van de weergave van de menselijke vorm. Ze omarmen allemaal een of andere vorm van illustratie, en nemen aspecten van hoge en lage cultuur in hun werk op.

De kunstenaars verwijzen in hun werk naar film, televisie, popmuziek, strips, romans, reclames en hedendaagse vormen van sociale media, en zetten traditionele popcultuur mythes om in persoonlijke verklaringen over geschiedenis, feminisme, koloniale macht, politiek, identiteit, schoonheid en verschillende andere existentiële vragen .

Er worden ruim zestig tekeningen gepresenteerd. Speciaal voor de tentoonstelling zijn een aantal nieuwe tekeningen gemaakt.