Onze huidige tijd wordt gekenmerkt door een reeks wereldwijde crises. Vergeleken met twee decennia geleden voelt alles dichterbij, dankzij sociale media. Terwijl wanhoop op de loer ligt, is er een collectieve inspanning om hoop te creëren en oplossingen te vinden om zowel de wereld als onszelf te helen.

RESET is een tentoonstelling met werken van Delic en Huda, Yussef Ola-Agbo en Josèfa Ntjam in de ‘wolk’ van Museum de Fundatie. Als reactie op het overweldigende snelle tempo van het moderne leven, bieden Delic en Huda een ruimte om te kunnen herladen in een dome gevuld met meeslepende video en geluid. Yussef Ola-Agbo, in een altaar-achtige architecturale structuur verrijkt met geluid en geur, nodigt het publiek uit om na te denken over de onzichtbare rol die planten spelen bij het herstellen van het mentale evenwicht van de mens. Josèfa Ntjam verkent het idee van verzet als een cruciaal instrument om een betere toekomst voor te stellen. Dit doet zij door middel van een presentatie die mythologische en natuurlijke elementen met elkaar verweeft door middel van geluid, poëzie, video, installaties en sculpturen.

RESET biedt een reis van transformatie van gemoedstoestanden en geeft de bezoeker de gelegenheid om nieuwe verbindingen met zichzelf en anderen te zoeken. Ontdek een plek waar kunst een toevluchtsoord wordt, die nieuwe perspectieven op ons leven biedt en vernieuwde hoop voor het heden en de toekomst.

Beeld: Reset, Museum de Fundatie