In een tijd van het jaar waarin overconsumptie wordt aangemoedigd door veel fast fashion merken, is onze reminder vandaag en elke dag om even stil te staan voordat we een aankoop doen. En onszelf eraan te herinneren dat er niets duurzamer is dan goed zorgen voor en dragen van wat we al in onze kast hebben!

Probeer een beschadigd kledingstuk te repareren en te herstellen voordat je het weggooit – geef je kleding een tweede leven en omarm imperfecties!

In samenwerking met Gemeente Amsterdam, New Order of Fashion en Stadspas kun je op 25 en 26 november van 10:00-17:00 uur een kleding item dat je wilt upcyclen of repareren meenemen naar het Fashion for Good Museum (Rokin 102, Amsterdam). Upcycle talent Valentine Tinchant en kleermaker Atilla Kiliç zullen jouw kleding item omtoveren tot nieuwe creaties.

Toegang van het museum is op 25 en 26 November gratis. Leer meer over het verleden, het heden en de toekomst van duurzame mode en ontdek de merken en innovaties die duurzame mode tot werkelijkheid maken. Ook kun je jouw ongedragen items inleveren in de Stad Textiel Kar van de Gemeente Amsterdam in het Fashion for Good Museum.

Reparaties of wijzigingen mogelijk
– Scheuren en gaten
– Patchen
– Zomen
– Borduurwerk
– Knopen

Houd rekening met de tijd, creativiteit en vaardigheden van de ontwerpers aangezien zij voor jouw kleding zorgen, daarom zijn er beperkte plaatsen beschikbaar. De reparaties worden ter plekke uitgevoerd (30 minuten). Aanpassingen worden machinaal of met de hand gedaan, afhankelijk van wat nodig is.