Meubelmaker, architect, futurist, ruimtekunstenaar… Gerrit Rietveld was het allemaal. Gedurende zijn carrière had zijn avant-garde stijl had veel gewicht in de kunstwereld, en vandaag de dag wordt er door tal van kunstenaars nog steeds gewerkt met zijn vormen, kleuren en ideeën.

In de expositie maak je kennis met het werk van Gerrit Rietveld, hoe het de tand des tijds doorstaat en hoe zijn werk hedendaagse ontwerpers en kunstenaars inspireert.

Te zien zijn o.a. replica’s van Rietveldmeubelstukken,  foto’s van Arjan Bronkhorst uit zijn reeks ‘Gerrit Rietveld – Weelde van Eenvoud’, werk van kunstenaar en meubelmaker Koen van Eeckhoutte  en de winnende ontwerpen van de wedstrijd ‘Redesign Rietveld’ voor architectuurstudenten van de TU Delft. 

Natuurlijk kan De Zonnehof zelf niet ontbreken. Het gebouw, ontworpen als expositieruimte, opende 64 jaar geleden haar deuren. Daarmee is het Rietveldpaviljoen de oudste nog actieve kunsthal van Nederland. Met historische foto’s en objecten van het paviljoen lichten we de waarde van dit gebouw uit.

Rietveld leeft voort – soms direct zichtbaar en soms onverwacht, maar altijd verrassend en inspirerend en door in juni rond te lopen in de Zonnehof word je eigenlijk zelf deel van deze expositie.