Deze tweede collectietentoonstelling in de serie REVISITED toont het werk Neko Harbour uit 2011 van nieuwsfotograaf Raymond Rutting in combinatie met het door NOOR Images initieerde project Ripples. A Visual Diary of Water. Deelnemende fotografen zijn: Raymond Rutting , Sanne De Wilde, Tanya Habjouqa, Yuri Kozyrev, Alixandra Fazzina, Francesco Zizola en Kadir van Lohuizen.

Water is essentieel voor al het leven op aarde en verbindt ons met elk levend wezen, elk systeem en elk element op de planeet. Veilig drinkwater is een steeds schaarser goed geworden, waardoor ernstige sociale ongelijkheden over de hele wereld aan het licht komen. Ripples belichaamt het idee van een kettingreactie. Het suggereert dat kleine acties en gebeurtenissen verstrekkende gevolgen kunnen hebben die zich verspreiden als rimpelingen in een vijver, levens raken en samenlevingen van generatie op generatie beïnvloeden.⁠ De projecttentoonstelling legt diepere, genuanceerde, transnationale verbanden in de wereld bloot via het overkoepelende thema water om mondiale kwesties zoals de klimaatcrisis, het menselijk leven en sociale ongelijkheid te onderzoeken. In de kern streeft het ernaar om zowel een viering van dit eeuwige en mysterieuze element te zijn als een toegankelijke en educatieve beoordeling van zijn vele rollen in de sociaal-politieke ongelijkheden van de hedendaagse wereld en de urgentie en wereldwijde impact van de naderende klimaatcatastrofe.

In REVISITED presenteert Museum Hilversum werken uit de collectie in een nieuwe context. Een museumcollectie is continue in ontwikkeling, er komen nieuwe werken bij en soms gaan er oudere uit. Ook de verhalen achter de kunstwerken, foto’s en video’s en het moment waarop deze getoond worden kan de betekenis of de relevantie van het werk doen verschuiven en veranderen.