Tentoonstellingen aanmelden

Rivivere – Beelden van Theresie Tholen en gedichten van Simon van der Geest

Erfgoedcentrum De Domijnen, Sittard

Rivivere [ww] herleven, nieuw leven inblazen, herbeleven.

Een mooie samenklank van de lokale kunstenaar Theresie Tholen en de landelijk bekende dichter Simon van der Geest. Beide hebben ze zich laten inspireren door elkaar en door de afgeschreven spullen uit ons archief. Ze hebben hier nieuw leven in weten te blazen, te zien in de expositie Rivivere.

De kunst van het creëren
Conservator Kitty Jansen-Rompen van Erfgoedcentrum De Domijnen werd getroffen door het werk van beeldend kunstenaar Theresie Tholen en door de manier waarop zij oude voorwerpen nieuw leven weet in te blazen. Zij nodigde haar uit om een expositie te verzorgen en vroeg of zij daarbij gebruik wilde maken van afgekeurde spullen uit de depots. Tholens nieuwsgierigheid was gewekt. Schrijver/dichter Simon van der Geest werd gevraagd gedichten te schrijven bij deze objecten. ‘Meteen trof me de humor, de vervreemding en de vertelkracht toen ik haar objecten zag. Ik herkende thema’s die in mijn boeken en gedichten weerklinken.

Je entreebewijs geeft je tevens toegang tot de permanente expositie met 24 Topstukken die je de rijke geschiedenis van Sittard-Geleen vertelt.

Beeld: Fifty Gramms of Yellow – Theresie Tholen

Van 9 jun 20 21

t/m 5 sep 20 21