Tentoonstellingen aanmelden

Sarah Carlier – Muddy Pink Dinosaur

Noorderlicht. Studio | Festival | On Tour, Groningen

Kunstenaar Sarah Carlier (1981, België) maakt in haar werk gebruik van verschillende media zoals fotografie, video, installaties en publicaties. Haar werk wordt gekenmerkt door een ambivalente, gelaagde en poëtische beeldtaal. Het zijn speelse kleurrijke onderzoekende fragmenten waarin haar eigen beleving van het menselijk functioneren in een hedendaagse, steeds veranderende en schijnbaar vrije samenleving centraal staat. Haar realistisch ogende mis-en-scènes tonen alledaagse situaties en de mensen die erin voorkomen zijn spiegels van verschillende soorten ‘mens-zijn’.

In Noorderlicht Studio zal Sarah Carlier experimenteren met een voor haar nieuwe werkwijze en vertelvorm. Ze wil op een speelse manier de vervlechting opzoeken tussen academische kunst en volkskunst, met als doel verwondering en verbazing bij de kijker te activeren in de hoop dat hij/zij de creatieve mens in zichzelf herontdekt of nooit meer loslaat. In de studio gaat zij op afspraak in gesprek met bezoekers, studenten en scholieren en zoekt ze de samenwerking met kleine (particuliere) musea, in een zoektocht naar kunstzinnige creaties van lokale individuen en gezelschappen. Dat kan een zangstuk zijn, een gedicht, een schilderij, een foto, een installatie, een breiwerk of een dans. Gezien op straat, in een lokaal (particulier) museum of aangedragen door een gezelschap. Dit zal ze gebruiken om nieuw werk te maken een zo omtstaat tijdens Sarah’s verblijf ibij Noorderlicht langzaam nieuw werk. Carlier: “ik ben met name geïnteresseerd in een naïeve puurheid, werken gemaakt vanuit een scheppende oerdrang en niet vanuit een groot concept. Die spelende, ongedwongen en intuïtieve vorm van maken vind ik enorm inspirerend. Iets waar ik in mijn eigen praktijk soms te weinig ruimte voor heb.”

De titel ‘MUDDY PINK DINOSAUR’ verwijst naar een kunstwerk van de Afro-Amerikaanse folk artist Mose Tolliver (1918-2006), een belangrijke inspiratiebron voor Carlier, die kennismaakte met zijn werk tijdens een reis door het diepe zuiden van de Verenigde Staten.

Van 1 mei 20 21

t/m 27 jun 20 21