Tentoonstellingen aanmelden

Scenery

38CC, Delft

Deze zomer haalt 38CC de natuur in huis! Staat bij ons normaal gesproken de stad en het stedelijke gebied centraal, in de tentoonstelling Scenery is de blik gericht op het landschap. Maar dan niet per se het traditionele landschap en de idyllische natuur.
Anouk Griffioen, Lawrence James Bailey en kunstenaarsduo Hertog Nadler verbeelden de gespannen verhouding tussen mens en natuur nu. Uit talloze streepjes houtskool bouwt Griffioen haar tekeningen van stukjes restnatuur op om daaruit vervolgens een monumentaal landschap samen te stellen. Bailey stikt letterlijk uit verschillende stukken textiel een nieuw landschap in elkaar die hij voorziet van prikkelende en poëtische teksten. Hertog Nadler tot slot presenteert de natuur als een surrealistisch decor waar een speciale mobiele (dans)eenheid op absurdistische wijze een boomgaard te lijf gaat.
Met deze contrastrijke presentatie van intrigerende werken krijgt de traditioneel aandoende thematiek van het romantische landschap een geheel nieuwe dynamiek en betekenis. Scenery wordt scene. En andersom.

Van 5 jun 20 21

t/m 8 aug 20 21