Tentoonstellingen aanmelden

Schijnecht

Museum Veenendaal, Veenendaal

Tentoonstelling met werk van fotorealistisch tekenaar en schilder Martijn Versteeg (Overberg, 1989). Martijn maakt levensgrote/echte portretten. Deze zijn getekend met grafiet en houtskool op papier, of met olieverf op paneel. In zijn werk staat ‘pure schoonheid’ centraal.

Martijn begon in 2007 te experimenteren naar manieren om realistische portretten te maken. In 2014 exposeert hij voor het eerst tijdens Beeldend Veenendaal. Hij wekt de interesse van het publiek en ontvangt de publieksprijs. Na deze ervaring daagt Martijn zichzelf uit om zijn werk steeds verder te perfectioneren door te experimenteren met contrasten, onderwerpen en realisme. Zo ontwikkelt hij een herkenbare eigen stijl. In 2017 won hij De Nederlandse Portretprijs met het portret ‘Robijn’. Na het winnen van deze prijs kreeg Martijn een steeds breder podium met veel opdrachten. Zo maakte hij in 2019 het portret van Floortje Dessing voor het televisieprogramma Sterren op het Doek.

De werken ‘Robijn’, ‘Floortje Dessing’ en andere portretten, zoals het nieuwste meesterwerk ‘Bloemhoofd’ zijn allen te bewonderen in deze tentoonstelling.

Van 30 jan 20 21

t/m 28 apr 20 21