Tentoonstellingen aanmelden

Schilderen is als ademen

Het Kerkje van Persingen, Persingen

Kleurenweelde, emotie, uniek abstract werk. De wereld door de ogen van Jo & Josie. Laat u betoveren door de magische combinatie van dit stel. Exposities van Bergen op Zoom tot Dresden en van Parijs tot Stockholm.

Jo Debije : de oerkracht, het puur, de ziel. De scheppingskracht. De geboren schilder. Hij móet schilderen, hij kan niet zonder. Steeds op zoek naar nieuw, naar ‘wow’. Onderzoeken, schilderen en vooral doen. Creativiteit stroomt hem uit de oren, als een onuitputtelijke bron. Josie Arnoys : acht jaar docent aan de HKU en vele jaren vormgever voor tv. De perfectionist, vorm en kwaliteit. Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (1992) en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1995). Roer hun kwaliteiten door elkaar en er ontstaat een verfding. Een eigen weg, een eigen stijl.

Die eigen stijl kenmerkt zich vooral door hun kleurgebruik en de gelaagdheid van de schilderijen. De natuur, en in het bijzonder de Oosterschelde, is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Maar ook de isolatie in corona-tijd zorgde voor intrigerende werken.

Voor de vijfde keer komen ze naar het Kerkje van Persingen. Tenminste, als het mag. Op het moment van schrijven is het Kerkje nog verplicht gesloten vanwege de lockdown. Pas op dinsdag 13 april wordt duidelijk of musea – en dus ook het Kerkje van Persingen – vanaf 20 april weer open mogen.

Als dat mag, is de expositie te zien op zaterdag 24 en zondag 25 april tussen 11 en 17 uur. Controleer voor u komt op www.verfding.nl of de site van het Kerkje van Persingen of de expositie inderdaad open mag. Zo ja: van harte welkom!

Van 24 apr 20 21

t/m 25 apr 20 21