Schilderen met Licht is een uniek project van Seeing the Unseen waarbij blinde, slechtziende en ziende jongeren samenwerken. De jongeren ontdekken gedurende dit bijzondere project hoe zij middels fotografie hun eigen verhaal kunnen vertellen, onder leiding van Anja Ligtenberg.

Het project biedt de blinde en slechtziende jongeren een kans om in aanraking te komen met een medium dat op het eerste gezicht voor hen onmogelijk lijkt. Het biedt een nieuwe vorm van communicatie en zelfexpressie. Bijzonder aan de werkwijze van schilderen met licht is, is dat zij voor blinden en zienden gelijk is. Hierdoor komt een gelijkwaardige samenwerking tot stand, waardoor wederzijds begrip ontstaat en vooroordelen verdwijnen.

Dit project is een project van Seeing The Unseen en wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Stichting BeSt, Rotterdamse Blindenbelangen, Koninklijke Visio VSO Rotterdam, Veenoord, SCHOOL for SPORT&LIFESTYLE, Nederlands Fotomuseum en Seeing The Unseen

Schilderen met licht is te zien van 14 april 2023 – 10 september 2023. De foto’s zijn te zien in de Mirjam Moll Studio – een educatieve ruimte – van het Nederlands Fotomuseum die op gezette tijden geopend is.

Beeld: Lightpainting ©Aad Hoogendoorn