Schoonheid van het alledaagse, tekeningen en schilderijen: nieuwe expositie van Jelmer Wijma vanaf 25 augustus te zien.
‘Schoonheid van het alledaagse, tekeningen en schilderijen van Jelmer Wijma’ is een verrassende tentoonstelling. De onderwerpen van zijn schilderijen en tekeningen ontleent Jelmer Wijma rechtstreeks aan zijn dagelijks leven. Bloemen en vazen, interieurs en straattaferelen, auto’s en andere vervoermiddelen, snoep en eten zijn te zien. Weerspiegeling van een woning of interieur in een vaas, kleine insecten op bloemen in het groen. Jelmer Wijma speelt met ‘dichtbij en veraf’. Zijn werk lijkt superrealistisch. Bij nader inzien zijn het ware zoekplaatjes.

Jelmer Wijma exposeerde eerder in Museum Slager. Deze expositie laat veel nieuwe schilderijen zien. Helemaal nieuw en nog niet eerder geëxposeerd zijn de tekeningen met onder andere insecten en vlinders. Gedetailleerde en verfijnde tekeningen met groot gevoel voor de natuur.

Jelmer is opgegroeid in Velp/Gelderland, werkte in Friesland in het onderwijs, tekent zijn hele leven en woont vanaf 2010 in Vught. Vanaf die tijd concentreert hij zich op schilderijen in acryl met als terugkerende thema’s natuur, spiegelingen, vergankelijkheid en alles waar je achteloos aan voorbij loopt.

De expositie ‘Schoonheid van het alledaagse’ is in Museum Slager te zien van 25 augustus tot en met 1 december 2024. Jelmer Wijma is aanwezig op de zondagen 22 oktober, 10 november en tijdens de finissage op 1 december voor een Meet & Greet.