Tentoonstellingen aanmelden

Sea de Zee

Villa Zebra, Rotterdam

“Ik zie de zee. Niet in één keer, want dat kan niet, maar ik zie hem in alle laagjes, overal waar de zee is. Ik zie de zee in haar schoonheid, in haar donkerte, in haar verhalen, in haar problemen, in zand, in dieren, in water en in de oversteek. Ik zie de zee vanaf deze kant. Iemand anders ziet de zee vanaf de andere kant en noemt hem dan ook anders, sea. Zou die dat doen omdat we naar hetzelfde kijken?”

Sea de Zee is de nieuwe interactieve expositie voor kinderen van 5 tot 12 jaar in het kunstmuseum voor kinderen: Villa Zebra. Met schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, gedichten en spoken word.

In het bijzondere glazen gebouw langs de Maas ga je mee met de stroming, steeds dieper in de zee. Klim over het duinpan en verschuif interactieve werken groter dan jezelf van Nazif Lopulissa. Jut op de strandinstallatie van Esther Dijkstra, kruip dwars door monsters van Nurzehra Ulukaya. En kijk en luister naar gedichten van Derrek Otte, de Rotterdamse stadsdichten en de jeugdstadsdichter – en zelfs burgemeester Ahmed Aboutaleb, die speciaal voor onze tentoonstelling een gedicht schreef over de zee en zijn stad.

Gedurende de tentoonstelling knip je een gedicht aan elkaar en verstuur je dit per flessenpost naar de volgende bezoeker. Ook volg je een workshop waarin je zelf een kunstwerk maakt. Iedere bezoeker doet mee, dus ook de volwassenen.

Bij Villa Zebra willen we dat je gaat spelen met je verbeelding. Buiten je kaders leert denken door je kennis te laten maken met kunst en te denken en te doen als een kunstenaar.

Kunstenaars: Maidie van den Bos, Maaike Canne, Esther Dijkstra, Arash Fakhim, Laan Irodjojo, Edwin Jans, Rens Krikhaar, Jeroen Kuster, Nazif Lopulissa, Rosa Peters, Nurzehra Ulukaya

Dichters: Ahmed Aboutaleb, Dean Bowen, Vienne Haagoort, Mariana Hirschfeld, M., Young Mitch Poetry, Derek Otte, Lot Piscear, Marjolein Roozen, Stardjos, Sander Zweerts de Jong

Sea de Zee biedt speciale programma’s voor basisschoolgroepen, BSO’s en feestjes.

 

Van 25 sep