In september herleeft een oude traditie op het kasteel. De gehele maand staat het kasteel in Haarzuilens in het teken van het vroegere verblijf van gasten van over de hele wereld, op exclusieve uitnodiging van de baron en barones van Zuylen van Nijevelt – de Rothschild. Tijdens het ‘septemberverblijf’ mocht het de gasten aan niets ontbreken. Daarom werd al ver voor hun komst het hele kasteel op zijn kop gezet!

De droom – septembertraditie

De traditie van het septemberverblijf, was de droom van Etienne Baron van Zuylen van Nijevelt (1860-1934).  Al sinds begin 1900 is september de maand waarin familie, vrienden, hoge en lage adel, bankiers en industriëlen, schrijvers, filmsterren en kunstenaars te gast waren op het kasteel voor een ‘grandioos verpozen’. De ontvangst van de vooraanstaande gasten was een serieuze zaak en het kasteel werd ver van tevoren tiptop in orde gemaakt. Van schoonmaken en voorkoken, tot aan het stoffen van de kroonluchters en het opstellen van de tafelschikking: niets werd aan het toeval overgelaten.

September 2023

Deze september komt deze oude traditie opnieuw tot leven en ervaart u op Kasteel de Haar de bedrijvigheid van vroeger. Een kijkje achter de schermen terug in de tijd, naar het moment dat de droom van Etienne werkelijkheid werd, zo’n 100 jaar geleden.

Word onderdeel van de droom

Stap in de bijzondere droom van baron Etienne en zie, ruik, proef en ervaar Kasteel de Haar als nooit tevoren. Word onderdeel van alle voorbereidingen: van het poetsen van het koper tot aan de instructie van het personeel en van de voorbereidingen voor het diner tot het klaarmaken van de kamers. Alles is te zien, te voelen en te beleven! Ook voor kinderen zijn er diverse speciale activiteiten, zoals een speurtocht in het doolhof en in het kasteel.

De septembertraditie is te zien van 1 t/m 30 september 2023 en is inbegrepen bij een kasteelbezoek.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.kasteeldehaar.nl