Fatima Barznge, Maria Ikonomopoulou en Kathrin Wolkowicz maakten een selectie uit elkaars en eigen werk en richtten daarmee elk een zaal in. Dit intrigerende concept vloeide voort uit gesprekken die de kunstenaars gedurende een aantal jaren met elkaar voerden. Met Settings brengen ze deze in de openbaarheid, nu niet met woorden, maar in beelden. De drie settings staan in dialoog met elkaar en vormen samen de tentoonstelling.

Fatima Barznge het heersende principe in haar werk is herinnering. In schilderijen en werken op papier bezoekt ze de plaatsen, objecten en sferen van haar geboorteplaats, cultuur en kindertijd, waarnaar terugkeer onmogelijk is.

Maria Ikonomopoulou bevraagt de balans tussen het collectief en het individu. Hoe je de openbare ruimte met elkaar deelt en zorg draagt voor je omgeving worden door Maria onderzocht. Volkskunst is een inspiratie voor haar werk.

Kathrin Wolkowicz maakt ruimtelijke situaties die uitnodigen om onze relatie met objecten en andere materie opnieuw te definiëren. Dat doet zij middels performance, installatie, objecten, boeken, film en video, meestal aangewakkerd door tekst.

Settings is op zaterdag 11 juni vanaf 13 uur open, met om 15 uur een openingswoord van Dagmar Baumann.

Fatima Barznge