Stichting Breed Art presenteert

Shoot-ex
Een reflectie op (foto)shooting-experimenten
28.05-09.07.2022

De foto kan een instrument zijn om de werkelijkheid vast te leggen, maar wat gebeurt er als het ons niet bevalt wat we zien?

In een tijd waarin shootings wereldwijd steeds gebruikelijker worden in de mediacommunicatie, is Shoot-ex een tentoonstelling die zich richt op de ongebruikelijke (foto)shootings, de experimenten.

Tien internationale kunstenaars zijn uitgenodigd om oude en nieuwe fotokunstwerken te tonen, gebaseerd op hun nieuwsgierigheid om verschillende technieken te onderzoeken.

Stefano Bonacci, Federico Bonelli, Attilio Brancaccio, Francesco Candeloro, Zachary Formwalt, Edland Man, Monica Ragazzini, Tatjana Todorovic, Virginia Monteverde, Went & Navarro zullen de witte kubus van Breed Art Studios vullen met hun (photo)shooting experimenten, gemaakt met behulp van verschillende processen, zoals lange belichting, overbelichting, donkere kamer en digitale manipulatie.

De Opening vindt plaats op zaterdag 28 mei in Breed Art Studios, Het Laagt 178, Amsterdam, van 17.00 tot 20.00 uur.

Shoot-ex, samengesteld door Luca Rezzolla, is te zien tot en met zaterdag 9 juli 2022 met openingstijden: do | vr | za 14.00-18.00u.