Tentoonstellingen aanmelden

Sieraad – International Jewellery Art Fair

Westergasfabriek, Gashouder WesterGasterrein, Klönneplein 1 Amsterdam, Nederland

SIERAAD International Jewellery Art Fair, het eerste en enige specifiek op sieraadvormgeving en sieraadkunst gerichte presentatieplatform voor de professioneel opgeleide sieraadkunstenaar. Met een zeer internationaal deelnemersaanbod waardoor de meest veelzijdige en verrassende vormen van sieraadkunst zijn te zien en te koop zijn. SAF is het enige platform in Nederland waar professionele hedendaagse sieraadvormgevers uit binnen- en buitenland hun handgemaakte werk direct en zelf aan de man brengen. SAF wordt ook deze editie weer opgeluisterd door speciale events en spraakmakende presentaties.

Daar ‘waar kunstdraagbaar wordt’.  Meer dan 170 ontwerpers, uit alle delen van de wereld bijeen in de Gashouder. Ontwerpers die u alles kunnen vertellen over de sieraden die ze hebben gemaakt, kijken, passen en kopen. Geniet van heerlijke koffie, glas wijn, een prachtdag uit.

“Verbinden”
Verbinden is eigenlijk wat wij met SIERAAD ART FAIR van het begin af hebben gedaan. We hebben altijd de verbintenis van de ontwerper/maker naar de afnemer gelegd, of het nu de particulier, liefhebber/verzamelaar is of de weg naar een galerie of museum.
Van het unieke eigentijdse object tot het fashion sieraad of van het klassieke tot het hedendaagse sieraad, waarbij de veelheid van materialen vaak de verbinding was met het achterliggende verhaal.
Verbinding is ook altijd wat we de deelnemers voor ogen houden, dat is jaarlijks weer te merken wanneer men elkaar uit alle windhoeken van de wereld tijdens SIERAAD in Amsterdam weer ontmoet.
Dit jaar geven we een nieuwe verbinding; de Stichting Sieraden Collectie zal uit de werken van haar leden de centrale tentoonstelling samenstellen, en hoe kan het na deze intro dan ook anders, het thema is “verbinden”. Mede door stand gekomen door Juwon.

Wat is synoniem voor verbinden bij veel sieraden: schakels, kettingen, chains!! Die zullen dan ook de leidraad zijn van deze presentatie.
Een betere verbintenis is er niet zeker in deze tijd waar veel zaken samenkomen, en waar verbinding onmisbaarbaar is voor de vele momenten waarmee een ieder in zijn of haar leven mee te maken heeft.  Laat de verbinding tijdens SIERAAD een inspiratie zijn!!

Van 7 nov 20 19

t/m 10 nov 20 19