Tentoonstellingen aanmelden

Silent Alarm – Tony Dočekal

Fotogalerie Objektief, Enschede

Fotogalerie Objektief nodigt u uit voor ‘Silent Alarm’: een tentoonstelling met werk van Tony Dočekal. De feestelijke opening zal plaatsvinden op zondag 12 mei om 16.00 uur. U bent van harte welkom.

Als kind was Tony Dočekal gek op verhalen, en het verhaal dat haar het meest intrigeerde was dat van haar vader, die als kleine jongen in 1968 uit Praag vluchtte. Verhalen kunnen je door tijd en ruimte laten bewegen; dit gegeven fascineert haar nog steeds. Het medium van de analoge fotografie, waarmee zij als fotograaf uitsluitend werkt, sluit hier naadloos op aan.
In haar werk onderzoekt Tony Dočekal de grens tussen realiteit en fictie. Met de kadrering van haar foto’s creëert ze een mysterieuze wereld waarbij je als kijker kan wegdromen, maar waar ook een kritische blik in is af te lezen. In haar beelden is de eenzaamheid nadrukkelijk aanwezig, maar ze ademen ook avontuur. Haar serie leest als een prachtige roadtrip, met een bittere nasmaak. De onzichtbare hoofdpersoon in haar werk lijkt bijna op de vlucht te zijn.

Van 15 mei 20 19

t/m 22 jun 20 19