Skateboard City is een grootschalige tentoonstelling over skateboardcultuur in relatie tot de stad: origineel, creatief en do-it-yourself. Skateboarders hebben een unieke blik op de stad. Waar sommige stadsbewoners muren en hekken zien als obstakels, beschouwen skateboarders ze als uitdaging. De stad is voor een skateboarder één grote speeltuin. Dit idee staat centraal in de tentoonstelling Skateboard City in het Van Eesteren Museum.

Het obstakel is de uitdaging
Skateboard City is een grootschalige tentoonstelling over skateboardcultuur in relatie tot de stad: origineel, creatief en do-it-yourself. Skateboarders hebben een unieke blik op de stad. Waar sommige stadsbewoners muren en hekken zien als obstakels, beschouwen skateboarders ze als uitdaging. De stad is voor een skateboarder één grote speeltuin. Dit idee staat centraal in de tentoonstelling Skateboard City.

Sidewalk surfen om de tijd te doden
Het skateboarden vindt haar oorsprong in de jaren 60 van de vorige eeuw in Santa Monica in Californië (Verenigde Staten van Amerika). Daar waren surfers bij slecht weer, denk aan kleine golven of (te) veel wind, op zoek naar een manier om de tijd te doden. Het sidewalk surfen, ook wel skateboarden, werd geboren.

De tentoonstelling Skateboard City toont origineel archiefmateriaal van skateboarders uit Amsterdam, films, foto’s, muziek, maquettes, plattegronden én een skateboard ramp.

De relatie tussen skateboarden en architectuur wordt in diverse ontwerpprojecten uitgelicht met werk van onder meer Maurer United, SCALA+MANA en Bureau B+B.

Zie voor meer informatie en tickets de website van het Van Eesteren Museum.