In Kunstmuseum M. is van 12 juli tot en met 21 december 2024 De Baan – Oefening in Optimisme te zien. In deze tentoonstelling nodigt kunstenaar Sachi Miyachi je uit te spelen. De tentoonstelling bestaat uit een grote houten installatie die speciaal voor de ruimte is gemaakt.

Bezoeker aan slag
De Baan – Oefening in Optimisme bestaat uit een golfbaan die je uitnodigt zelf mee te spelen. In zeven holes kom je langs allerlei grote en kleine obstakels: van een berg gemaakt van versnipperde bouwplannen tot windmachines en een drijvend eiland. De kunstenaar gebruikte hiervoor onder meer overgebleven bouwmaterialen van De Floriade in 2022 in Almere.

In beweging
De wereld om je heen kan je soms verlammen en bang maken. De installatie van Sachi Miyachi nodigt je uit om toch in beweging te komen. De golfbaan staat voor de hindernisbaan die het leven soms is. Hoe oud je ook bent en welk spel je ook speelt, een luchtige houding komt altijd van pas. Wanneer je misslaat, kun je het altijd nog een keer proberen.

Ga in gesprek
Miyachi nodigt je ook uit om met elkaar in gesprek te gaan. Aan een tafel liggen puzzels die je samen kunt oplossen. Misschien wil je ook wel even nadenken of praten ove het kunstwerk die steeds maar rondjes draait. En wat dacht je van de serie prijzenbekers van gerecyclede materialen, die Miyachi samen met sieraadontwerpster Morgane De Klerk maakte? Of je nu een klein of een groot doel hebt bereikt, je verdient altijd een prijs.

Beeld: Erwin Budding