Studio Seine nodigt u van harte uit voor de solotentoonstelling ‘Our Shared Breath’ met schilderkunst van Sofie van Thiel. De tentoonstelling opent op vrijdag 12 april tussen 20:00-22:00 uur en kan hierna t/m 26 mei 2024 worden bezocht.
De solotentoonstelling Our Shared Breath met werk van Sofie van Thiel is geïnspireerd door het boek ‘Braiding Sweetgrass’ van Robin Wall Kimmerer, waarin de schrijfster haar persoonlijke levenservaring als bioloog, natuurliefhebber en lid van een Amerikaanse inheemse stam met elkaar verbindt. Het startpunt voor Van Thiel komt voort vanuit het citaat ‘We are showered every day with gifts, but they are not meant for us to keep. Their life is in their movement, the inhale and exhale of our shared breath.’ Van Thiel vernoemt haar schilderijen naar momenten, natuurlijke fenomenen en verhalen van menselijke verwondering omdat zij erin gelooft dat dát is wat ons allen verbindt.

Our Shared Breath toont de meest recente schilderijen van Sofie van Thiel, in haar eerste solotentoonstelling sinds ze is afgestudeerd. Ze studeerde in 2022 af aan de Willem de Kooning Academie en maakt sindsdien schilderijen waarin ze dagelijkse momenten en gevoelens vertaalt via verf. Het schilderproces vormt een dialoog tussen het mate- riaal en Van Thiels hanteringswijze. Ze experimenteert met de manier waarop verf, tekenmaterialen en verschillende texturen op elkaar reageren en speelt daar intuïtief op in. Op zoek naar een balans vraagt ze zich steeds af waar haar controle eindigt en het schilderij het over- neemt, met als resultaat gelaagde schilderijen vol beweging en kleur.