Tentoonstellingen aanmelden

Steeds op weg, altijd thuis – Didi Overman en Bob Wielaard

Kunstcentrum De Kolk, Spaarndam

Kunstcentrum De Kolk in Spaarndam heeft haar deuren weer geopend !
We exposeren werk van Didi Overman en Bob Wielaard, samengebracht als een soort reisverslag waarbij ze beiden een andere route hebben gekozen. De één vanuit een jaar lang thuis zijn met als horizon haar eigen vier muren, de ander via buiten naar zijn eigen binnenwereld.
Corona heeft het thema van deze expositie bepaald en bepaalt ook de gang van zaken daar omheen.
Daarom géén feestelijk opening, maar hopelijk wel een feestelijke zondagmiddagsalon op 13 juni.
In de weidsheid van de kleine wereld van het atelier van Didi Overman groeide haar serie “Quarantaine”, een nieuwsgierig onderzoek naar de ruimte in de binnenruimte tussen muren. De serie werken bestaat uit een familie van 42 objecten die bij elkaar horen, maar toch ook elk hun eigen leven leiden.
Fotograaf Bob Wielaard laat met zijn serie monochrome landschapsfoto’s de verandering zien van zijn gedachten over fotografie.De onverzettelijke aanwezigheid van het landschap, haar structuur en grilligheid zorgen voor een ervaring die het ene moment prachtig en het andere moment bedreigend is. De abstraherende werking van de zwartwitfoto’s past bij de ervaring van de fotograaf tijdens de eenzaam in het landschap doorgebrachte uren.

Van 5 jun 20 21

t/m 4 jul 20 21