Tentoonstellingen aanmelden

Steenbergen Stipendium 2020

Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

De genomineerden van het Steenbergen Stipendium 2020 zijn bekend, de prijs voor fotografietalent in Nederland. De jury van het Steenbergen Stipendium 2020, heeft vijf afstudeerprojecten van studenten aan kunstacademies genomineerd op basis van de eindexamenexposities die dit najaar plaatshadden.

Het Steenbergen Stipendium is de oudste fotografieprijs die Nederland kent en gaat sinds de eerste editie samen met een tentoonstelling van het werk van de genomineerden in het Nederlands Fotomuseum. De winnaar van de juryprijs ontvangt van Stichting Steenbergen een stimuleringsprijs van 5.000 euro. Dit keer zijn de projecten in het voorjaar te zien in het Nederlands Fotomuseum.

De nominatie van de projecten betekent tegelijkertijd het signaleren van vernieuwing binnen de fotografie en geeft inzicht hoe de nieuwe generatie het medium gebruikt. De tentoonstelling in het museum is daarmee een graadmeter voor de ontwikkeling van fotografietalent in Nederland. Met deze tentoonstelling toont het Nederlands Fotomuseum ieder jaar de trends op het gebied van fotografie.

Beeld: A mal tiempo, buena cara / In bad weather, a good face © Bebe Blanco Agterberg

 

Van 4 apr 20 21

t/m 23 mei 20 21