Foam 3h presenteert de eerste solotentoonstelling van de Nederlandse fotograaf Steffi Reimers. In de tentoonstelling Guilty Grounds gebruikt Reimers foto’s van het landschap in Aspromonte National Park en de omgeving om ons het verhaal te vertellen van ’s werelds machtigste criminele organisatie, de ‘Ndrangheta.

Voor het conceptuele fotoproject Guilty Grounds reisde Steffi Reimers naar Calabrië, Zuid-Italië, om de schaduwzijde van de Calabrese geschiedenis en het ontstaan en de ontvoeringspraktijken van ’s werelds machtigste criminele organisatie, de ‘Ndrangheta, te onderzoeken. Reimers maakt gebruik van het concept van ‘Guilty Landscapes’ om de complexiteit van deze tragische geschiedenis over te brengen. Ze onthult de landschappen van het Aspromonte nationaal park als stille getuigen van de doordringende invloed van de ‘Ndrangheta. Landschappen die ooit ongerept en vredig waren, resoneren nu met herinneringen aan gebeurtenissen die subtiel hun sporen hebben achtergelaten. Elk beeld legt een stille getuigenis af van de gebeurtenissen in Calabrië en nodigt de kijker uit om mee te doen en hun eigen interpretaties te maken.

Foam 3h
Foam 3h is de tentoonstellingsruimte waar recent afgestudeerde kunstenaars en fotografen worden uitgenodigd om hun eerste museale solotentoonstelling te presenteren.

post-galery id=1 ,multiple=”yes:]