Deze unieke tentoonstelling in de Koekbouw op de Noordkade toont monumentale werken, modellen en kleinere werken van Jan Doms en Han Klinkhamer.

Jan Doms studeerde constructief beeldhouwen op de Tilburgse Kunstacademie en ontwikkelde eind jaren zeventig zijn eerste grootschalige flexibele werken in verenbandstaal. Daarbij werden moderne dans en toepassing van elektronica (geluid en muziek) multidisciplinair ingezet bij zijn dynamische performances. Deze ‘messcherpe’ bewegende objecten werden gesitueerd in verlaten fabriekshallen en verschenen als pop-up op plekken waar stedelijke (re)animaties gaande waren.
Intussen studeerde Doms aan de Universiteit van Tilburg eveneens Cultuurwetenschappen, gericht op architectuur en urbanisatie. Steeds meer werd het werk van hem betrokken bij nieuwe culturele en functionele stedelijke ontwikkelingen en manifesteerde zich daarbij op het snijvlak van kunst, architectuur en het stedelijke landschap in vele landen. Recentelijk nog in Armenië op uitnodiging van Mkrtich Tonoyan van Akos (kunstenaars-residentie) en het City Research Center Gyumri (architectuurcentrum), alsmede het Armeense Centrum voor hedendaagse experimentele kunst in Yerevan (ACCEA). Geïnspireerd door het nooit afgebouwde, verlaten stadsdeel ‘Mush’ in Gyumri, werden de projecten ter plekke afgesloten met het enerverende ‘Mushtopia’-festival.
Jan Doms ontwierp de 52 meter hoge productietoren ‘Maxima 1’ (2009) in opdracht van Saint- Gobain Weber Beamix op de skyline van Eindhoven. Inmiddels heeft ook de nieuwe 3-D betonprint-techniek zijn intrede gedaan, met behulp waarvan het ruimtelijke object ‘Steps to Heaven’ tot stand zal komen. Het vormt het middelpunt van de tentoonstelling en fungeert als een soort van natuurlijke ‘zonnewijzer’ vanwege de lichtinval door de lichtstraat die elke middag rond 12:00 u de lengteas van de vloer van de Koekbouw passeert. In lijn daarmee bevinden zich de andere staande en zwevende sculpturen.