Tentoonstellingen aanmelden

Streets of the World Photo Museum

Het Hembrugterrein, Slaghoedje 52, 1505 RJ Zaandam, Nederland

Op vrijdag 13 april 2018 om 10:00 uur opent het Streets of the World Photo Museum in Zaandam de deuren voor een nieuw seizoen. Na een succesvol eerste jaar in 2017 met 10.000 museumbezoekers, gaat het unieke project over de wereldreis van fotojournalist Jeroen Swolfs nu een tweede seizoen in. Het fotomuseum op het Hembrugterrein is de hele zomer geopend voor publiek.

Het Streets of the World Photo Museum is gevestigd in een voormalig magazijn van Defensie, heeft vier verdiepingen en een oppervlakte van 3800 m2. Museumbezoekers dwalen als het ware door een doolhof van buitenlandse straten, pleinen en markten. Tijdens die ontdekkingsreis door de continenten en hoofdsteden van de wereld, krijgt de bezoeker een inkijkje in honderden verschillende culturen. De levensgrote fotoprints tonen allerlei momentopnames uit het leven, denk aan een kleurrijke straat in Havana Cuba, een markt vol met rijp fruit in Kathmandu Nepal of een potje outdoor pool in Tajikistan Dushanbe. Het project bestaat uit 195 foto’s van 195 hoofdsteden in 195 landen.

STREETS OF THE WORLD TOUR
Het Streets of the World Photo Museum is onderdeel van de ‘Streets of the World Tour’, waarvoor Jeroen Swolfs de hoofdsteden van de wereld nog een keer gaat bezoeken. Hij wil de 195 verhalen en foto’s die hij in zeven jaar verzamelde, terugbrengen naar alle landen via unieke foto-exposities. Denk aan pop-up fotomuseums zoals het museum in Zaandam, maar ook aan grote buitenexposities. De eerste ‘Streets of the World Tour locatie was in de voormalig bierbrouwerij van Carlsberg in Kopenhagen, Denemarken in de zomer van 2017. Streets of the World werkt momenteel aan een expositie in de voortuin van het Rijksdaggebouw in Berlijn en aan een drie kilometer lange guided-tour langs de rivier in het oude centrum van Dubai.

 

Beeld: Streets of the World

Van 13 apr 20 18

t/m 30 sep 20 18