In het weekend van 13 en 14 april staat de verbeelding van de natuur in de hedendaagse kunst centraal. In deze duo-expositie is een mooie diversiteit van krachtige maar ook ingetogen kleuren te bewonderen. Deze tentoonstelling neemt bezoekers mee op een ontdekkingsreis naar de schoonheid van de natuur. Maak alvast ruimte in uw agenda voor een bezoek aan deze sfeervolle expositie op een wonderschone locatie.

Over de kunstenaars:

Frédéric Fortanier:
De kleuren uit zijn omgeving, zowel binnen als buiten, zijn de inspiratiebron om zijn onderwerpen te vertalen in kleurrijke schilderijen. Grote doeken waarin tulpen of de zee terugkerende thema’s zijn en waarin ook zijn grafische achtergrond duidelijk sporen achterlaat.
Hij ontgint geleidelijk de ruimte die hij nodig heeft voor wat hem wezenlijk boeit: het grote gebaar waarin grote dingen in het leven kristalliseren. Groot zijn z’n bloem-motieven, groot zijn zeegezichten. Maar groot ook de kleine dingen die hij voor ons waarneemt zoals in de enkele treffende afbeeldingen van menselijke figuren die wij van hem kennen.
Hij exposeerde zijn werken in diverse Europese landen maar ook in China en Dubai.

Carry van Delft:
De basis van haar beleving en gevoel ligt in de natuur en kent veel inspiratiebronnen, herinneringen en gedachten. Het gaat over de schoonheid en kwetsbaarheid die haar inspireren en raken. Het is het onbewuste verlangen, de heimwee van ieder mens naar de natuur. Haar werk bestaat uit drie categorieën Floraal Werk, Landschap en Zeegezichten. Elk schilderij vertelt een eigen verhaal en ademt een eigen sfeer uit.
Het schilderproces vormt voor haar een belangrijk onderdeel. In heldere kleuren en pasteltinten worden met zowel de kwast als het paletmes bloemrijke (vaak pasteuze) taferelen geschilderd terwijl via sponstechnieken haar zeegezichten en landschappen tot stand komen. Bij deze laatste zijn atmosferische effecten waar te nemen omdat zij vindt dat kortstondige veranderingen in het weer emotie en energie toevoegen aan een schilderij.

De expositie is aleen te bezoeken met een geldig entreebewijs.