Tell Me Where You Are Really From is een tentoonstelling over immigratie & diaspora, verbondenheid & vervreemding, strijd & je (niet) thuis voelen. MaMA dient als tijdelijk onderkomen voor deze verhalen, en als startpunt tot verkenning ervan. Tell Me Where You Are Really From is voor degenen die deze verhalen hebben geleefd, en voor wie ze beter wil leren kennen.

Nederlanders met een migratieachtergrond bevinden zich in een schemergebied tussen twee culturen: in beide werelden staat hun huis (of hebben ze ooit gewoond), maar gelijktijdig voelen ze zich nergens écht thuis. Tell Me Where You Are Really From voert deze ervaring van onzichtbaar thuisloosheid op tegen de achtergrond van de esthetiek van het Balkanschiereiland; gevoed door persoonlijke herinneringen van programmamaker Falkona Rexhepi (stoffen, kleuren, geuren, banken en kleden) transformeert MaMA’s showroom tot een tijdscapsule, die Nederland onbekend is en gelijktijdig zo ontzettend herkenbaar voor zoveel Nederlanders.

Met werk van Lili Ulrich, Eliah Rustveld, Ivana Barišić en Damaris.

MaMA combineert beeldende kunst met talentontwikkeling. Sinds 2019 overhandigt zij drie keer per jaar de sleutel van de showroom aan een programmamaker. Met hulp van stafleden en experts van buitenaf ontwikkelen de programmamakers een tentoonstelling van A tot Z: van projectplan tot aan de opening en de sluiting, alles passeert de revue.