Museum W organiseert van 18 november 2022 t/m 16 april 2023 de tentoonstelling TELLING STORIES waarin verhalen van en over mensen uit alle windstreken centraal staan. Dit zijn niet de grote verhalen gemarkeerd door invloedrijke personen en belangrijke gebeurtenissen, maar kleine, vaak persoonlijke geschiedenissen.

De tentoonstelling bestaat uit twee onderdelen.
In de korte en intieme videoportretten van audiovisuele kunstenaars Martin en Inge Riebeek vertellen mensen wat voor hen essentieel is in hun leven. Fotograaf Rob Moorees maakte een selectie van ruim 100 bijzondere foto’s uit de Spaarnestad Photo archiefcollectie waaruit een soms curieus en ontroerend beeld van het menselijk bestaan naar voren komt en schreef hier boeiende columns bij.

Verschillende verhalen, direct ‘van de straat’, van vroeger en nu, maken nieuwsgierig. Vol menselijke emoties, waarden, belangen en ideeën die, ondanks alle diversiteit, universeel en herkenbaar zijn voor ons allemaal. Daarom zijn bij deze tentoonstelling aanvullende videoportretten en archieffoto’s met columns te bekijken op de website van Museum W.

Beeld: Tara Lacroix, Riebeek