Tentoonstellingen aanmelden

Textielgoed – Gemaakt – Gemerkt

Museum De Koperen Knop, Hardinxveld-Giessendam

Museum De Koperen Knop exposeert dit najaar een bijzondere collectie oud en nieuw textiel. Gebaseerd op antieke textiele objecten uit de eigen collectie is door 50 textielkunstenaars een nieuw hierop gebaseerd textiel kunstwerk ontworpen. Oud en nieuw zijn van 25 september tot en met 13 november 2021 te zien in het museum in Hardinxveld-Giessendam.

Textielcollectie

In de loop van haar bestaan heeft het museum een grote collectie uniek antiek textiel verzameld, van uiteenlopende aard. Met elkaar vormt deze collectie waardevol cultureel erfgoed. Te mooi om er niets mee te doen. Dat was aanleiding om textielkunstenaars uit het hele land uit te nodigen voor inspiratiedagen. Daarbij werden naast andere objecten, zoals stop- en merklappen vooral op pronkrollen getoond. Het resultaat was een massale aanmelding van deelnemers, die met elkaar bezig zijn om bij de mooie antiek contrasterend nieuw werk te maken.

De expositie

Vanaf eind september 2021 zal Museum De Koperen Knop in het teken staan van textiel. Heel verschillende textiele voorwerpen, waarbij het oude antiek de moderne snit zal versterken. Samen vormen ze een unieke tentoonstelling, samengesteld door het museum en de vijftig deelnemers.

Beeld: Nettie Ploeg

 

Van 25 sep 20 21

t/m 13 nov 20 21