Tentoonstellingen aanmelden

The Jeweller’s Art – Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970

DIVA, Antwerp Home of Diamonds, Antwerpen

Juwelen uit de swinging sixties en seventies: vanaf 30 oktober opent de tentoonstelling The Jeweller´s Art – Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970 in DIVA in samenwerking met het Cincinnati Art Museum uit de Verenigde Staten. In het swinging London van de jaren 1960 ontstond een vernieuwende stroming binnen de juwelenindustrie die zich uitbreidde naar de rest van Europa en de Verenigde Staten. De expositie toont juwelen, mode, muziek en design uit deze bruisende periode, die op dit moment weer très en vogue is.

Stap in de jaren 1960-1970, zie voor het eerst meer dan 100 juwelen uit deze periode bij elkaar, leer over de gedachten achter deze juwelen: de kunststromingen, de grote technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen (de eerste mens op de maan, James Bond en zijn technische snufjes, populaire sciencefiction films etc.) en ontdek het effect hiervan op juwelen, maar ook op de huidige vormgeving en samenleving.

Dompel je onder in Space Age. Onderdeel van de tentoonstelling is een kunstinstallatie van Space Encounters en Children of the Light. De installatie neemt een volledige zaal in de tentoonstelling The Jeweller’s Art in. Je treedt binnen in een labyrint en stapt in een nieuwe wereld: veranderend licht en geluid zetten alle zintuigen op scherp en bootsen een ware space ervaring na. Je kan vrij ronddwalen en de space age juwelen bewonderen in een onvergetelijke setting.

Beeld: Barbara Anton, (1926-2007) Verenigde Staten, Potpourri van parels halsketting, circa 1968, goud, parels, diamanten, met dank aan het cincinnatie Art Museum, collectie van Kimberly Kloosterman

 

Van 30 okt 20 20

t/m 14 mrt 20 21