Tentoonstellingen aanmelden

The Roaring Twenties

Museum Kranenburgh, Bergen

Uitzinnige dansfeesten, vrouwen in mannenkostuums, Josephine Baker en Bauhaus: het zijn beelden die de jaren 1920 of roaring twenties bij ons oproepen. Maar ook: de opkomst van het fascisme, de puinhopen van een oorlog en een wereldwijde pandemie – de Spaanse griep. Nu, honderd jaar later, zijn we opnieuw in een bewogen decennium beland.

In de tentoonstelling The Roaring Twenties blikken gastcuratoren Colin Huizing, Liesbeth in ‘t Hout en Wieki Somers (Studio Wieki Somers) terug en vooruit op de twintiger jaren aan de hand van kunst, mode en vormgeving. Waar hopen de kunstenaars van toen en nu op? Zijn er parallellen? Hoe verbeelden ze de tijdgeest? De tentoonstelling laat ons door de ogen van zo’n 60 toonaangevende hedendaagse en historische kunstenaars, vormgevers en modeontwerpers kijken naar een wereld die razendsnel verandert onder invloed van technologische vooruitgang, sociaal-maatschappelijk engagement, en een nieuwe kijk op gender.

The Roaring Twenties is te zien van  17 oktober 2021 tot en met 10 april 2022 en vult vrijwel heel Museum Kranenburgh. Bij de tentoonstelling is een uitgebreid randprogramma met lezingen, muziek, workshops en feestelijke events (mits toegestaan in verband met corona), waarvan een aantal in samenwerking met kunstpodia uit de gemeente Bergen.

Beeld: Frans Huysmans, Danszaal in de Rustende Jager, 1914

 

Van 17 okt 20 21

t/m 10 apr 20 22