Tentoonstellingen aanmelden

Thom van Rijckevorsel – Rock Paper Screen

Museum JAN, Amstelveen

Thom van Rijckevorsel (1977) studeerde in 2019 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, na meer dan vijftien jaar in de reclamewereld te hebben gewerkt. Hij maakt video’s, tekeningen, sculpturen en installaties waarin hij de relatie tussen het geconstrueerde beeld en de werkelijkheid onderzoekt. Hoe krijg je zelfs grip op een wereld waarin fysieke en digitale werkelijkheid, materie en beeld, feit en fictie steeds meer in elkaar overgaan?

In zijn kunstwerken maakt Van Rijckevorsel gebruik van zijn ervaring als reclameontwerper. Hij is gefascineerd door het proces van het creëren van een beeld, het vertellen van een verhaal, het verlangen naar controle en tegelijkertijd het omgaan met grenzen en regels.

In deze tentoonstelling wordt de laatste aankoop van de gemeente Amstelveen Museum JAN gepresenteerd: de video What I need to know. Dit werk van Van Rijckevorsel past perfect in de ambitie van de gemeente Amstelveen om de collectie te verrijken met werk van veelbelovende kunstenaars uit de regio.

Van 9 okt 20 20

t/m 17 jan 20 21