Tentoonstellingen aanmelden

Tim Walker – Wonderful Things

C-mine Genk, Genk

Tim Walker(1970, Verenigd Koninkrijk) wordt als fotograaf wereldwijd geroemd voor zijn extravagante en romantische stijl. Op 25-jarige leeftijd al publiceerde het magazine Vogue zijn eerste modeshoot.
De tentoonstelling Tim Walker: Wonderful Things in de V&A is gecureerd door Susanna Brown in een design van Shona Heath, waarmee Tim Walker al sinds jaar en dag samenwerkt. De expo toontmeer dan 300 items, waaronder foto’s en objecten uit de collectie van de V&A die hen inspireerden; kortfilms, fotografische sets en rekwisieten.
Het ontwerp van de tentoonstelling op C-mine zal geïnspireerd worden op Heath’s spectaculaire design. Zo wordt een deel van de tentoonstelling voorgesteld in een strakke, witte ruimte met meer dan 100 foto’s van Tim Walker’s projecten uit het verleden, alsook fragmenten uit zijn Super 8 films. Het grootste deel van tentoonstelling is dan weer donker, met rijke texturen, kleuren en geluiden. In een andere ruimte wanen bezoekers zich in een majestueus landhuis. Dat alles maakt van Tim Walker: Wonderful Things een uitzonderlijke bezoekerservaring, of je zijn werk kent of niet.

Beeld: Tim Walker Cloud 9, Radhika Nair, Fashion: Halpern, Dolce & Gabbana, Pershore, Worcestershire, 2018

© Tim Walker Studio

Van 22 aug 20 20

t/m 21 feb 20 21