De complexe ervaring van tijd en tijdloosheid, tijdgebrek en eeuwigheidswaarde staat centraal in TIMELESSTIME van MAISON

Verliezen of winnen we tijd met het verstrijken van de jaren? Zit onze sterfelijkheid ons op de hielen of denken we dat maar? Maakt fysieke aftakeling ons alleen maar kwetsbaar en angstig voor de dood of is dit dé drijfveer om te creëren, te filosoferen, te geloven, te vernietigen…?

Deze vragen onderzoekt MAISON the FAUX met de meanderende totaalinstallatie TIMELESSTIME waarin performers de scènes op gezette tijden tot leven laten komen. Als in een story ride, zonder begin of eind, wordt het publiek meegezogen in een tijdloze ervaring van creatie en verval. Ervaar hoe tijd de essentie van makerschap en dat wat wordt gemaakt beïnvloedt. Alles verandert door het tikken van de tijd, soms snel, soms langzaam, terwijl materie en maker zelf onmiskenbaar mee veranderen.

MAISON the FAUX zijn Tessa de Boer en Joris Suk +++ Performances door Arno VerbruggenJordan Achiano en Nora Monsecour +++ Choreografie door Tatiana Matveeva +++ Geluids ontwerp door A. Crespo Barba +++ Kunst objecten door Esmay Wagemans en Dae Uk Kim.