Transtonations

Zes internationale kunstenaars reflecteren met beeld en geluid op Etude #5 van de Argentijnse componist Astor Piazzolla (1921–1992). Ze zijn daartoe uitgedaagd door de Duitse kunstenaar Tanja Isbarn, die zelf ook werken laat zien.

De term Transtonations verwijst naar verandering en beweging gebaseerd op een muzikale ‘oefening’ (etude). Dit internationale kunstproject zoekt de grenzen op tussen gelijkenissen en verschillen. Tussen autonomie en samenhang. Elke kunstenaar reageert vanuit zijn eigen essentie met zijn eigen technieken. De uitwisselingen – tussen de kunstenaars onderling maar ook met het publiek – staan daarbij centraal.

Het project kent drie fases. De eerste vindt plaats in Museum EICAS in Deventer. Daarna volgen Göteborg en Berlijn. In de grote zaal en in de zaal ernaast zie je diverse werken. Overlappend en parallel aan elkaar ervaar je niet alleen tweedimensionaal of ruimtelijk werk maar ook film, geluidskunst, muziek en tekst waaronder een geluidswandeling.

Deelnemende kunstenaars zijn Marcus Appelberg (SE), Peter Aerschmann (CH), Daniela Ehemann (DE), Ingeborg Entrop (NL), Simon Whetham (UK) en Tanja Isbarn (NL/DE). zie voor meer informatie: www.eicas.nl/transtonations