Van 18 juni t/m 4 augustus is er een 67 miljoen jaar oude Triceratops van de kudde van Naturalis Biodiversity Center Nederland te bewonderen in Centre Céramique.

Bibliotheek Maastricht is trots dat Centre Céramique de eerste is van de vijf locaties waar één van de vijf is te zien. Het is een bijzondere samenwerking tussen Bibliotheek Maastricht/Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum Maastricht en Naturalis (Leiden). Gedurende de gehele periode is de Triceratops gratis te bezoeken en zijn er allerlei activiteiten in Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum.

Triceratops on Tour

De Triceratops in Centre Céramique maakt onderdeel uit van Triceratops on tour’ van Naturalis Biodiversity Center (Leiden). De partners in dit project zijn de bieb Leeuwarden en Natuurmuseum Fryslân (Friesland), Bibliotheek Maastricht/Centre Céramique en Natuurhistorisch Museum Maastricht (Limburg), Bibliotheek Zuid-Kennemerland en Teylers Museum (Noord-Holland), Bibliotheek Midden-Brabant/LocHal Tilburg en Natuurmuseum Brabant (Noord-Brabant) en DOK Delft. Dit is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij.

Kom kijken, spelen, leren, ontdekken en verwonderen!