Tentoonstellingen aanmelden

‘Het werk van Mario ter Braak, schilder pur sang, gaat niet alleen over schilderen maar ook over kijken. Het schilderen zelf ervaart hij als ‘filosoferen met gekleurde modder’. Met intens gevoel voor compositie en materie appelleert hij aan perceptie en communicatie, waarbij het waarnemen nog een extra dimensie krijgt door het spel met taal. Zelf zegt Ter Braak: ‘De mens ordent om vat te krijgen op z’n bestaan, de kunst ordent verdichtend ontregelend, mijn kunst gaat over dat ordenen.’

Harbert Booij

Het meest recente werk van Harbert betreft het thema ‘Vlindermeute’, op een mythische manier verbeeld in grote pasteltekeningen en meerkleurige houtsneden. Hij is geïnspireerd door expressionisten als Max Beckmann en Emil Nolde, en door de Japanse houtsneden.
Andere onderwerpen vindt hij op reis. Inhoudelijke inspiratie put hij ook uit mythische en bijbelse thema’s.
EFEMEER ‘Hoe vluchtig zijn vlinders, die doorgaans wel een heel kortstondig leven hebben, en die als natuurverschijnsel tegenwoordig tragisch efemeer zijn: je komt ze bijna niet meer tegen. In heel Europa zie je in het algemeen nog maar een paar soorten die het voor alsnog volhouden. Ik teken vlinders veelal als een groep, een meute. Niet als letterlijke waarneming maar vanuit mijn verbeelding. Het is een archetype. Ik stel me voor dat de vlinders in opstand komen en hun leefruimte weer opeisen.

Annie Klasen

In de geschiedenis van de kunst vindt Annie inspirerende voorbeelden in de helderheid van vorm van Piero della Francesca, en in de ruimteopvatting en het uitbundige kleurgebruik in de schilderkunst van de 14e en 15e eeuw. Verder inspireren haar de Japanse prenten en het joie de vivre in het werk van Matisse.
Ze schildert met olieverf op paneel en de laatste tijd vooral met acryl op papier. Het werk op papier is gemaakt vanuit de gedachte van het verglijden van de tijd (“panta rhei”).
Buiten schildert Annie haar tuin en in haar atelier wat ze noemt “het potjesvolk”.

Beeld: Mario ter Braak, Harbert Booij, Annie Klasen

Van 19 dec 20 20

t/m 21 feb 20 21